UZ OVIH 6 TRIKOVA DRŽITE KUHINJU STALNO ČISTOM: Jedan će vas posebno iznenaditi

U svom domu možete pronaći razne predmete koji se mogu koristiti za ekonomično i učinkovito dubinsko čišćenje i uklanjanje neugodnih mirisa. Često jednostavni savjeti za čišćenje možda neće biti dovoljni ili čak mogu dovesti do većeg nereda. Imajte to na umu kada se pokušavate uhvatiti u koštac s čišćenjem kućanstva.

Dodajte malo sirćeta u mašinu za pranje posuđa

Ako živite u regiji s tvrdom vodom, najvjerojatnije vam smeta posuđe koje se ne čisti temeljito i ostaje zaprljano. Kako biste to popravili, postavite posudu u uspravan položaj unutar perilice posuđa i ispustite malu količinu octa. Ocat će ublažiti djelovanje tvrde vode, ostavljajući vaše posuđe besprijekornim.

Napokon se riješite tih dosadnih mrlja od kafe

Ako muku mučite s pranjem tvrdokornih smeđih mrlja sa šalica za kavu, postoji jednostavno rješenje: soda bikarbona. Da biste uklonili mrlje, pospite malu količinu sode bikarbone na dno šalice, dodajte tek toliko vode da se stvori pasta i temeljito izribajte. U samo nekoliko minuta soda bikarbona će ukloniti mrlje. Na kraju isperite šalicu i operite je deterdžentom za suđe.

Iskoristite krompir da očistite zahrđalo željezo

Ova se metoda može primijeniti na druge predmete koji su zahrđali. Proces uključuje rezanje krumpira na pola, a zatim natapanje odrezanog kraja u sapun ili sodu bikarbonu. Upotrijebite krumpir kako biste istrljali zahrđalo područje, ponavljajući postupak dok hrđa potpuno ne nestane.

Držite malo krede u svojoj kuhinji

Kreda posjeduje iznimnu kvalitetu upijanja što je čini idealnom za korištenje kao čarobno sredstvo za čišćenje. Kako biste uklonili višak hrane i mrlje od ulja s odjeće ili kuhinjskih krpa, uklonite ih svježim papirnatim ručnikom i nanesite mrvljenu kredu na zahvaćeno područje. Nakon toga, prije nego što zaprljani predmet bacite u perilicu rublja, nanesite malu količinu sredstva za uklanjanje mrlja ili deterdženta za pranje rublja na mrlju, operite vrućom vodom i mrlja od ulja trebala bi nestati.

Stavite vatu u kantu za smeće

Miris smeća je univerzalno poznat kao neugodan i neprijatan. Međutim, postoji jednostavan trik koji može pomoći smanjiti smrad, pa čak i proizvesti ugodnu aromu. Namočite vatu u eterična ulja i stavite je ispod vreće za smeće, možete se učinkovito boriti protiv svih neugodnih mirisa. Ova metoda je i jeftina i jednostavna, što je čini lako dostupnim alatom za svakoga tko želi poboljšati aromu svog doma.

Polirajte sudoper od nehrđajućeg čelika brašnom

Za one koji posjeduju sudoper od nehrđajućeg čelika, postoji jednostavan trik za postizanje ulaštenog izgleda: brašno. Počnite s pranjem i sušenjem sudopera, a zatim pospite brašnom po cijeloj površini. Nastavite s poliranjem i bit ćete zadivljeni kako blista. Metal će ovom metodom sjajno zasjati.