OVU KOBASICU JEDEMO KAO SUMANUTI, A ZBOG NJE SE SRCE RAZBOLIJEVA: Samo TA VRSTA je opasna, obratite PAŽNJU

Naš narod ne može da obrok bez jedne od ovih namirnica, a ne znaju kako one zapravo utiču na zdravlje!

U svakom slučaju ostanite umjereni!

Rijetko ko od nas može da zamisli odlazak u restorane brze hrane, a da ne poruči pomfrit. Međutim, iako tako spremljeni krompirići djeluju lijepo i ukusno, oni su, upozoravaju nutricionisti, najvjerovatnije jedno od po zdravlje najgorih slanih užitaka. Generalno se, kako se ističe, pržena hrana smatra nezdravom, pa na njihovom izbacivanju posebno insistiraju oni koji se bave zdravom ishranom.

Nutricionisti uvijek radije preporučuju da hrana bude pripremana bez termičke obrade, odnosno da se izbjegava prženje na ulju, u fritezi ili pečenje na roštilju. Uglavnoom se preporučuje kuhanje namirnica i to svih, pa i mesa.

Uvjerljivo najgore što možete unijeti u sebe su kobasice.

Kolesterol, takozvani tihi ubojica, zajedno s masnim naslagama, najčešći je uzrok infarkta. On se nakuplja na stijenkama arterije i uzrokuje krvne ugruške, koji kasnije prouzročuju srčani udar, dok krvni ugrušci u mozgu ili na putu do mozga uzrokuju moždani udar.

Međutim, kolesterol se lako može kontrolirati i iako zvuči zabrinjavajuće, njega se za razliku od dosta drugih štetnih tvari može suzbiti zdravijom prehranom, vježbanjem, nepušenjem, prestankom konzumacije alkohola i regulacijom težine.

Kobasice su mesna prerađevina i suhomesnata kobasica sadrži šest grama zasićenih masnoća po porciji od 50 grama, ali sadrži i od 350 do 500 miligrama natrija.

Najopasnija vrsta kobasice o kojoj mi pričamo su hrenovke

Hrenovke se prave od ostataka životinja kao što su životinjski organi, hrskavice, kosti, crijeva, kože, noge, uši, njuške i slično. Mnogi su znanstvenici napravili razne studije i istraživanja gdje su istraživali povezanost hrenovke i nastanak raka, a krajnji rezultati su bili zapanjujući. Sastav hrenovke sadrži čak nevjerojatnih 50 posto otrova i štetnih tvari. Čak je i svjetski fond za istraživanje raka poručio ljudima da trebaju izbaciti hrenovke iz svoje prehrane kako bi si sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih.