ZA 5 MINUTA IZBIJELITE ZUBE: Trik je tako jednostavan, a samo vam treba 1 SASTOJAK – REZULTATI VEĆ NAKON PRVE PRIMJENE

Za one koje žele iskoristiti domaću metodu izbjeljivanja zuba, odličan način je korišćenje aktivnog uglja. Ova metoda je stara, provjerena, bezbjedna, jeftina i opštedostupna.

Mnogi ljudi koji su koristili aktivni ugalj za izbjeljivanje zuba, zabilježili su  efikasnost i jednostavnost ove procedure.

Pozitivni rezultati su vidljivi već poslije prve upotrebe. Ako se čišćenje sprovodi  regularno, može se postići veoma izražen efekat, piše Uspesnazena.com.

Takođe, treba napomenuti, da za razliku od drugih popularnih i neprofesionalnih sredstava za izbjeljivanje zuba, aktivni ugalj nema negativnih posledica u vidu upala desni i istanivanja zubne gleđi.

Kako izbijeliti zube aktivnim ugljem.

Kako izbijeliti zube aktivnim ugljem.

– Rastvoriti 2 tablete aktivnog uglja u manjoj količini vode.
– Sipajte nekoliko kapi vode u staklenu ili keramičku posudu i dodajte u nju izdrobljeni ugalj.
– U dobijenu smjesu umočite četkicu i perite zube 2 minute.
– Isperite usta i ponovite proceduru.
– Pokušajte pažljivo ukloniti sve tragove uglja iz međuzubnog prostora.

Aktivni ugalj je bezukusan i sama procedura ne izaziva nikakve neprijatne osjećaje.

Takođe, možete jednostavno žvakati tabletu aktivnog uglja, a poslije oprati zube pomoću četkice i paste. Takođe, možete  posuti u prah isitnjeni  ugalj na četkicu povrh paste za zube, i ovom smjesom oprati zube.

Kako izbijeliti zube aktivnim ugljem

Aktivni ugalj ima blago abrazivno dejstvo i već posle treće procedure osjetićete kako vaši zubi  škripe, očisćeni od otpornih naslaga, koje se ne mogu ukloniti tokom uobičajenog higijenskog čisćenja. Ovom procedurom postići ćete sličan efekat kao posle profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca  kod stomatologa.

Proceduru izbjeljivanja zuba  aktivnim ugljem treba sprovoditi jednom u 7-10 dana (to zavisi od stanja vaše zubne gleđi i osjetljivosti zuba).