Uradite ovo kad upalite bojler i račun za struju bit će duplo manji: ELEKTRIČAR OTKRIO TRIK

Je li bolje isključiti bojler ili ga držati stalno uključenim i kako uštedjeti, rasprave su to koje se često vode u raznim razgovorima. Tema bojlera i potrošnje uvijek je aktualna.

Netko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen cijeli dan i noć, jer tada ne mora zagrijati svu vodu, već samo održava toplinu, a drugi zagovaraju teoriju da ga je najbolje uključiti kada je potrebno.

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje imati bojler stalno uključen. Naravno, sve ovisi o broju ukućana. Stoga, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler pale prema potrebi. S druge strane, ako se radi o obitelji s velikim brojem članova, vjerojatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

-Važnu ulogu igra i namjena bojlera. Ako je bojler namijenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako je riječ o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga ima smisla povremeno uključivati jer tada ćete ga najvjerojatnije vrlo rijetko gasiti – kažu stručnjaci.

Stoga je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

(Jutarnji.hr)