Tražićete komad više: Čudo od dva pudinga

Bijela krema:700 ml mlijeka,2 pudinga od vanilije,100 grama šećera,200 grama krem sira.

Biskvit suva smjesa:

200 grama glatkog brašna,jedna kesica vanilin šećera,100 grama šećera,kesica praška za pecivo,prstohvat soli,20 grama kakaoa.

Biskvit mokra smjesa:

150 ml vode,100 ml ulja,sok jednog limuna ili limete.

Glazura:

250 ml pavlake za šlag,200 grama tamne čokolade.

Dekoracija:50 grama otopljene bijele čokolade.

Priprema:U jednoj posudi pomiješati puding od vanilije sa 200 ml hladnog mlijeka. U šerpu dodati šećer i preostalih pola litre mlijeka pa zakuvati. Čim zakuva, dodati pudinge pa kuvati minutu i maknuti sa vatre. Sada dodati krem sir i dobro promiješati. Ostaviti sa strane do upotrebe.

U jednu posudu dodati suve, a u drugu mokre sastojke. Prvo promiješati suve pa mokre sastojke pa tek onda dobro umiješati jedne sastojke u druge.

Na kalup, prethodno premazan sa malo putera i pobrašnjen, dodati jednu veliku kašiku tamne smjese za biskvit, a zatim jednu kašiku bijele kreme. Ponavljati naizmjenično postupak, sve dok ne potrošite smjese.

Protresti kalup kako bi se kolač izravnao te ubaciti u rernu. Peći 45 minuta na 175 stepeni. Nakon što izvadite kolač, pripremite glazuru. Zakuvati pavlaku za šlag, a čim prokuva maknuti s vatre pa dodati tamnu čokoladu. Promiješati i ostaviti da stoji 15 minuta na sobnoj temperaturi.

Rubove oko kolača premazati sa malo ulja pa preliti glazuru. Ponovo ostaviti 15-20 minuta da stoji na sobnoj temeraturi pa tek onda ostaviti u frižider da se hladi barem dva sata.

Otopiti bijelu čokoladu pa dekorisati kolač. Ostaviti da se još kratko ohladi, kako vam se bijela čokolada ne bi lijepila za nož i tek onda rezati.