Smršajte uz kafu: U omiljeni crni napitak dodajte malo ovoga i kilogrami će se topiti bez dijete!


Ako kafi dodate neke sastojke, biće vam od velike pomoći u mršavljenju. Evo šta da uradite:

​Stavite malo cimeta

Začinite svoju kafu cimetom i ne brinite za kilograme! Spoj antioksadanata iz kafe i ovog mirišljavog začina podstaći će mršavljenje tako što će ubrzati metabolizam. U šolju kafe koju pijete, bilo da je crna ili instant kafa stavite ¼ kašičice cimeta i promešajte.

​Kafa umesto doručka

Mnogi ljudi u svetu piju „bulet“ kafu umesto doručka, jer zasiti. Možete je popiti umesto bilo kog obroka. Pravi se od kafe, putera i kokosovog ulja. Pored toga što ubrzava metabolizam i skidanje kilograma, poboljšava koncentraciju i daje energiju, zbog čega je odlična za početak dana. Stavite u šolju 1 kašičicu instant kafe, 200 ml tople vode, 1 kašiku kokosovog ulja i 1 kašiku putera. Umutite mutilicom za nes kafu.

Dodajte kakao i laneno seme

Dva zdrava sastojka u kafi, kao što su kakao i laneno seme ubrzaće mršavljenje i pozitivno delovati na vaše zdravlje. Poznato je da kakao ubrzava metabolizam, a laneno seme je bogato vlaknima pe ćete dugo biti siti. U šolju stavite kašičicu kafe, pola kašičice kakaoa i pola kašičice mlevenog lanenog semena. Sipajte 200 ml tople vode i dobro izmešajte.

​​Iscedite pola limuna

Mešavina kofeina, limunske kiseline i vitamina C aktivira hormone koji sagorevaju masti i ubrzava metabolizam, a rezultat je manje kilograma. Ova kafa će takođe podstaći izbacivanje štetnih materija iz organizma i ojačati imunitet. Napravite napitak tako što ćete u šolju kafe (podrazumeva se, bez mleka) iscediti pola limuna.