SMETAJU VAM SIJEDE? Opasno griješite – ove su znak dugovječnosti i govore jednu važnu stvar o vašem zdravlju!

Smatra se da sijeda kosa čini da čovek izgleda starije. Mnogi brinu zbog pojave sijedih vlasi, posebno ako se rano pojave. Misle da su rano ostarili. U stvari, rana pojava sijede kose znak je dobrog zdravlja i odličnog metabolizma.

Boja kose je povezana s lučenjem melanina, a za to je potreban najvažniji i najvrjedniji antioksidans koji postoji u tijelu – glutation. Ovaj antioksidans štiti od najopasnijih bolesti: kancera, Alchajmerove bolesti i kardiovaskularnih oboljenja. Dakle, glutation nas štiti od smrtonosnih bolesti.

Sa starenjem se koncentracija ovog antioksidanasa smanjuje, a pametno telo ne troši zalihe spasonosnih materija na bojenje kose. Možete farbati kosu ili je tako ostaviti, a dragocene materije se moraju čuvati za zaštitu od bolesti!

Ljudi kojima se sijede vlasi rano pojave, jači su i otporniji. Oni imaju više šanse za dug život – zaključili su naučnici, nakon ispitivanja 5000 ljudi, starosti između 30 i 60 godina,prenosi Pink.

Kod mnogih naroda, prve sijede vlasi smatrane su važnim znakom. S pojavom prvih sijedih vlasi, čovjek postaje odgovoran za svoje postupke. Od tada ispunjava svoju ličnu karmu i više nikoga ne može da krivi za svoje greške jer roditelji prestaju da utiču na njegovu sudbinu. Sami donosite odluke, radite po svome.

Sijeda kosa, koja se ističe među “običnom” i pojavi se rano, smatrana je znakom moćnog anđela čuvara. Anđeo štiti takvu osobu i daje joj mudrost u odlukama.

U teška vremena, sijeda kosa nekog člana porodice bila je znak zaštite i snage. Ako porodica ima člana sa sedom kosu, on će pomoći drugima da prežive. Rođaci su pod njegovom zaštitom.

Vjerovatno je to podstaklo poštovanje prema starim ljudima, koji su posebno čuvani i poštovani u teškim vremenima. Savjete takođe treba tražiti od sijedih ljudi. To je znak mudrosti.

Naravno, vaša je stvar hoćete li farbati kosu, ali sada se to radi sve rjeđe jer seda kosa ponovo postaje cjenjena i poštovana. Čovječanstvu je potrebna mudrost, koju simbolizuje sijeda kosa. Možda će farbanje kose postati sve ređe – i to ne samo zbog krize.

Sijeda kosa će u novoj eri postati važan simbol spasenja i uspostavljanja pravilnog poretka stvari.

Dobro je vidjeti sedu kosu u snu. To je znak mudrosti i ispravne odluke koju ćete donijeti, kao i simbol visokog položaja koji možete postići. Još malo razuma i strpljenja – i pobedićete u borbi!

Dakle, sijeda kosa je u svakom pogledu pozitivan i dobar znak. Ona je znak dugog života, zdravlja i mudrosti.

Izvor: haber.ba