Skinite 10 godina sa lica: Sve je do prave šminke, jedna boja je ključna!

Mnoge žene pokušavaju na različite načine da povrate mladalački izgled. Neke se podvrgavaju estetskim korekcijama, koje su često skupe, a ponekad i opasne po zdravlje.

Ipak, postoji način da se postigne vizuealno mladolikiji izgled lica i jednostavnim trikom uz pomoć senke za oči. Evo koju nijansu senke treba da koristite da biste skinuli deceniju s lica.

Ljubičasta topla boja, koja čini da vaše oči izgledaju mnogo veće, skrivajući opuštenu kožu koja se može učiniti da izgledamo starije nego što jesmo.

Ukoliko napravite savršenu kombinaciju boja možete učiniti da vaše lice postane drugačije, oči krupnije, a koža oko nje sjajnija i zategnutija.

Šminka
 

Stručnjaci savetuju korišćenje ljubičastih nijansi, jer je efektna, a pametnim nanošenjem, na krajevima tamnija, u uglovima svetlija, učiniće da vaše lica dobije potpuno novu dimenziju. 

Umesto klasičnih braon, koje su uvek kraljice jeseni, izaberite nešto vedriju ljubičastu i videćete da će vaše lice odmah dobiti drugačiji, svežiji izgled. 

Pre nanošenja senke je važno da nanesete lagani puder, onaj koji će vaša koža dobro upiti i koji neće ostavljati tragove, naročito kod starije kože, koji se mogu videti u vidu nabora, piše Glossy.

Oči blago uokvirite kreonom, pa od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka nanosite senku. Krenite sa najsvetlijom nijansom, koja se nanosi u ugao do nosa i malo ispod donjeg kapka. Zatim s jednom tamnijom idite kroz sredinu oka, kako bi oko dobilo dubinu.

Na kraju, na samoj spoljnoj ivici oka nanesite tamniju senku, koja će istaći oko i učiniti da svi gledaju u make up, a ne u nedostatke na vašem licu.