REFORM TORTA: Fina, kremasta torta s čokoladom i orasima

SASTOJCI:

Kore:
● 16 bjelanjaka
● 400 g šećera
● 400 g oraha
● 3 žlicee oštrog brašna
Krema:
● 16 žumanjaka
● 15 žlica šećera
● 150 g čokolade
● 250 g maslaca
● 200 g šećera u prahu
● 3 žlice turske kave

PRIPREMA

Kore:
Najprije umutite bjelanjnke sa šećerom, zatim dodajte mljevene orahe i brašno, pa sve zajedno dobro izmiješajte.
Smjesu podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio pecite oko 10-15 minuta (ovisno o pećnici) na 180 °C. Za pečenje koristite kalup za torte promjera 28 cm, odnosno dimenzija 30 x 22 cm, ako je četvrtasti.

(Ako ste vješti u rezanju kora, postupak možete skratiti na polovinu, tako da od pripremljene smjese ispečete dvije kore, pa ih prerežete horizontalno, tako da od svake dobijete dvije, dakle – ukupno četiri kore.)
Dok pečete kore, neutrošenu smjesu držite u frižideru!
Krema:
Prvo umutite žumanca i šećer. U tu smjesu dodajte izlomljenu crnu čokoladu i sve zajedno kuhajte na pari. Kuhajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i sve dobro ne izjednači.
Skinite s vatre i dodajte kavu.
Kada se smjesa ohladi dodajte joj maslac pjenasto umućen sa šećerom u prahu, pa sve zajedno dobro izmiješajte. (Pazite da se maslac i šećer u prahu zaista dobro “izrade”!)
Završni postupak:
Na kraju složite tortu tako da na podlogu stavite jednu koru, premažete je kremom, pa drugo koru, pa kremu…, s tim da na zadnju koru dođe veoma tanak sloj kreme, a kremom premažite u bočne strane torte.
Tortu ukrasite po želji. Možete staviti čokoladnu glazuru ili šlag. Ili je jednostavno posuti sjeckanim lješnjacima, komadićima čokolade…
Izvor: Recepti365.com