Recite zbogom podočnjacima: Pet tehnika za eliminisanje tamnih kolutova

Postoji mnogo razloga za pojavu tamnih krugova ispod očiju – od stresa, nedostatka sna, hormonalnih promena, poremećenog načina života, genetike i mnogih drugih. Ali ako se ne leče na vreme, oni ne samo da će uticati na vaš izgled i učiniti da izgledate umorno i starije, već mogu dovesti i do zdravstvenih problema. Iako proizvodi na bazi hemikalija pomažu da se rešite podočnjaka, postoji mnogo žena koje imaju izuzetno osetljivu kožu i samo određeni proizvodi im mogu pomoći. U nastavku navodimo neke jednostavne načine kako bismo vam olakšali da se rešite podočnjaka za 2 dana.

Hladna krema za lice

Možda vas ovo interesuje?

Pre nanošenja šminke, prvo nanesite kremu koja ima najmanje SPF 15. Suva koža može da učini podočnjake još izražajnijim. Držite kremu u frižideru i koristite je dok je hladna jer će hladna krema zategnuti kožu i učiniti da izgleda glatko.

Krastavac

Krastavci su neverovatni za kesice ispod očiju. Uzmite dva kolutića krastavca i stavite ih na oči. Držite ih 15 minuta i oni će smanjiti otok. Krastavac takođe možete ohladiti u frižideru pre nanošenja.

Žuti korektor

Verovatno ste primetili da vaši podočnjaci imaju tamno plavu boju. Da biste pokrile taj tamno plavi ton morate da koristite korektor sa žutim pigmentima. On neutrališe plave tonove i ulepšaće područje oko očiju.
Senka za oči

Tamna senka takođe može pomoći da sakrijete svoje naduvene oči. Nanesite tamnu senku na vrh i na kraj vaših očiju.

Yo-Tox

Yo-Tox je face-lifting tehnika bez operacije. Sve što treba da uradite je da sedite prekrštenih nogu i stavite kažiprste na obe strane nosa, ispod podočnajka. Lagano pritiskajte područje oko 15 sekundi. Pritisak će stimulisati protok krvi u područje oko očiju i smanjiti nadutost.

Izvor: alo.rs

Možda vas ovo interesuje?