Ove 3 moćne stvari čiste kadu i tuš kabinu bolje od sode i sirćeta: Sve sija kao novo poslije njih

Ova mješavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, pločica u kuhinji ili kupatilu, bilo koje površine na kojoj je prljavština „uporna“

Jedan od omiljenih recepata u svakom domu za čišćenje tuš-kabine, kade i lavaboa svakako je mešavina sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove čarobne mješavine ne daju rezultate, a svi bismo, ako je moguće, rado izbjegli „teške“ hemikalije.

Kako efikasno i brzo usijati sanitarije i ukloniti bakterije?

Boraks
Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku bijelog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rješenje za vrata tuš-kabine.

Ulje
Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da djeluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće + deterdžent
Jedno od boljih rješenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom ili četkom. Ovom mešavinom može se čistiti i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“.