OVAJ ČAJ MOŽE DA BUDE OPASNIJI OD ALKOHOLA: Često ga konzumiramo, a može da bude POGUBAN za našu jetru!

Usezoni virusa često konzumiramo čajeve, a mnogi u tome nemaju mjeru. Pretpostavka najvećeg broja ljudi je da su čajevi zdravi i da nam samo mogu pomoći u borbi protiv virusa. Međutim, jako je važno da povedemo računa kako konzumiramo žalfiju.

Obična žalfija (Salvia officinalis) sadrži ozloglašenu hemikaliju tujon, koji se, između ostalog, nalazi i u apsintu.Toksičnost tujona je opširno proučavana. Neurotoksičnost je glavni toksični ishod u akutnim i hroničnim studijama.. Tujon može biti otrovan ako dobijete dovoljno. Ova hemikalija može izazvati napade i oštećenje jetre i nervnog sistema.

Sirup, Zalfija

Kako da konzumiram čaj od žalfije?

Najbolje bi bilo da čaj od žalfije koristite isključivo za ispiranje usta. Postoje i tvrdnje da se toksičnost tujona može izbjeći ako se žalfija kuha više od 15 minuta. Ipak, u ovom slučaju čaj će biti izuzetno gorak.

Žalfiju svakako ne treba da izbacite iz upotrebe. Jako je zdrava za zube i usnu duplju. Ako uberete svježe listove žalfije i protrljate njima predio oko zuba, desni, učinićete ih zdravijim i čvršćim. Takođe se savjetuju i proizvodi za kosu na bazi žalfije, jer je umiruju i dodaju sjaj.