NOVI GENIJALAN TRIK – MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA, Žene Oduševljene: Uradite Ove 3 Stvari I Nećete Vjerovati Svojim Očima Kad Se Pogledate U Ogledalo

Žene su otkrile novi bjuti trend i kažu da su oduševljene rezultatima.

Miteseri i proširene pore čest su problem većine žena, a bjuti gurui sa interneta imaju novi trik za sve – u pitanju je “šmirglanje”. Tako su nazvali ovaj trik koji, kako uveravaju influenseri, potpuno osvežava kožu i rješava vas mitesera.

To se, kažu oni, radi u tri jednostavna koraka.

Prvo je potrebno dobro očistiti kožu čistačem na bazi ulja. Nakon toga, dobro oprati kožu lica čistom vodom i onda naneti masku od gline. Sljedeći korak je ponovo utrljati u kožu lica čistač na bazi ulja.

To je, kažu, dovoljno da se svi miteseri izvuku iz kože, a na društvenim mrežama već su osvanule slike rezultata onih koji su se ohrabrili da probaju.

17d9c382d2e20e742ad5fdf26c65dc7b

– Slike nisu za one sa slabim srcem, ali ovo radi – okačila je jedna zadovoljna djevojka.

Dermatolozi još nisu oformili zvaničan stav o ovom trendu, ali dermatolog Elizabet Tanzi za “Refinery 29” savjetuje protiv ovog trenda.

– Poznato je da glina može da prikupi prljavštinu i povuče je iz pora. Međutim, ljudi sa osjetljivom kožom moraju da budu veoma oprezni jer kombinacija gline koja suši kožu i žestokog pilinga može da bude previše iritirajuća – kaže ona.

(Žena Blic)