NEMA BOLJEG SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE CIJELE KUĆE: Evo kako da ga koristite, nije ni soda bikarbona ni sirće

Svi imamo sredstva u kući koja uopšte ne koristimo, a koja zapravo mogu biti veoma korisna. Jedno od takvih supermoćnih sredstava je upravo hidrogen peroksid. Samo jedna bočica hidrogena može biti korisnija nego što mislite, a ovo su neki od najinteresantnijih načina upotrebe.

Hidrogen se uvek smatrao putpuno bezbjednim i prirodnim antiseptikom. Pored toga što nije skup, takođe je visokoefikasno sredstvo koje bi trebalo da ima svako domaćinstvo.

Čisti bakterije sa hrane
Jedan od najboljih načina da uklonite neke mikroorganizme koji izazivaju bolesti s kore voća i povrća jeste pomoću troprocentnog hidrogena.

Napravite mešavinu od jednakih količina vode i ovog hidrogena i potopite voće i povrće. Ostavite da stoji 10 minuta, pa isperite čistom vodom.

Ispiranje usta
Mnoga sredstva za ispiranje usta sadrže u sebi hidrogen, pa zašto ga onda ne biste upotrebili u tu svrhu kad je jeftiniji?

Pomiješajte jednake količine troprocentnog hidrogena i vode, te koristite za ispiranje usta isto kao kupovno sredstvo. Osim dezinfekcije, još jedna korist je što će vam malo prosvetliti zube.