NAPITAK OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE JETRE: Izbacuje sve štetno iz tijela, jeftino i lako napravite sok protiv toksina!

Napitak za čišćenje jetre – kombinacija peršuna i drugih zdravih sastojaka kao sjajan eliksir za detoksikaciju!

Jetra je najvažniji organ za detoksikaciiju u našem organizmu. Predstavlja filter koji čisti telo od toksina, a kada ne funkcioniše pravilno, štetne materije počinju da se nakupljaju u tijelu. Zato je važno da pivremenoi smai očistimo tijelo i pružimo jetri detoksikaciju, potrebnu za zdravlje i dugovečnost.

Koji simptomi pokazuju da je vašoj jetri potrebna detoksikaciju?

Postoji čitav niz znakova, ali to mogu biti nadimanje i gasoci, zatvor, gorušica ili refluks kiseline, anksioznost, teško gubljenje težine, hronični umor, nedostatak energije, prekomerno znojenje itd. Ukoliko je jetra ugrožena, moguće je da će se i drugi organi u tijelu, posebno organi za varenje, “pobuniti” i davati određene znakove. Zato je važno da usled bilo kakve tegobe odete kod lekara i proverite svoje zdravlje.

Uobičajeni uzroci oštećenja jetre su konzumiranje prerađene hrane (posebno hidrogenizovanih ulja i rafinisanog šećera), konzumiranje alkohola, autoimune bolesti, uzimanje određenih lekova, neunošenje odgovarajućih hranljivih materija iz hrane (neuhranjenost) i još drugih faktora.

Postoje jednostavne navike u ishrani koje se preporučuju prilikom čišćenja jetre, poput konzumiranje čaja od maslačka, uzimanje veće količine vode, konzumuiranje nemasne hrane kao što je povrće skuvano na pari, izbjegavanje al*ohola, šećera i brze hrane.

Donosimo vam recept za napitak od peršuna koji čisti jetru – možete ga lako sami napraviti kod kuće, a pomoći će vam da izbacite iz tijela ono što je nepotrebno i loše po zdravlje.

NAPITAK OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE JETRE OD TOKSINA
Sastojci:

3 kašike organskog peršuna
1/2 organskog krastavca
1/2 limuna (oljuštenog i očišćenog od semenki)
med
1/2 banane

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ukoliko želite da napitak bude ređi, možete mu dodati kokosovu vodu ili kokosovo i bademovo mleko.

Peršun je prirodni diuretik, biljka puna vitamina i minerala koja se vijekovima koristi u narodnoj medicini. U kombinaciji sa drugim navedenim sastojcima u ovom napitku, peršun može biti sjajan pomagač za čišćenje jetre. Isprobajte recept, popijte ga ujutru na prazan stoma i uživajte u blagodetima.

Izvor: Sensa