NAJBOLJI TRIK ZA ČIŠĆENJE FUGA: Čak i najprljavije će izgledati kao da ih je uradio majstor prije 10 minuta

Isprobajte ove tri brze i učinkovite metode za čišćenje zglobova. Izazivamo vas da ih isprobate i podijelite s nama svoje rezultate! Soda bikarbona je dobro poznato sredstvo za čišćenje, posebno zbog svoje učinkovitosti u uklanjanju tvrdokornih mrlja. Posebno je koristan za čišćenje žbuke zbog svoje neabrazivne prirode, što ga čini nježnim, ali učinkovitim rješenjem za čišćenje bez potrebe za bilo kakvim jakim kemikalijama. Za učinkovito čišćenje fuge sodom bikarbonom potrebno je imati pouzdanu četku za ribanje. Dok se stara četkica za zube može koristiti kao alternativa, preporuča se koristiti četku specifičnu za žbuku koja ima čvrsta vlakna za optimalne rezultate.

Ono što će vam biti potrebno je sljedeće:

Prašak za pecivo
Tečni sapun za sudove
Hidrogen

Uputstvo:

Da biste napravili otopinu za čišćenje, pomiješajte 1 žlicu tekućeg sredstva za pranje posuđa, pola šalice sode bikarbone i ¼ šalice vodikovog peroksida. Prebacite smjesu u bočicu s raspršivačem za jednostavno nanošenje. Prvo treba otopinu za čišćenje nanijeti na zglobove i ostaviti 10 minuta. Nakon toga trebali biste upotrijebiti snažniju četku za ribanje spojeva, pazeći da su temeljito očišćeni. Dobro isperite fuge i vaše čišćenje je gotovo.

Čišćenje parom

Kada se radi o čišćenju žbuke, čišćenje parom vjerojatno je najučinkovitija metoda. Visoka temperatura pare sposobna je prodrijeti kroz malene pukotine i pore fuge, učinkovito otpuštajući i uklanjajući prljavštinu, prljavštinu i masnoću s kojima se tradicionalni kemijski čistači i četke ne mogu mjeriti. Glossy izvještava da čišćenje parom ne čisti samo površine, već služi i kao dezinficijens zbog visoke temperature pare. Ovaj proces uklanja 99,9% klica i bakterija.