MUŠKARCU PUKLA ŽUČNA KESA ZBOG ZAČINA KOJI MASOVNO KORISTIMO! Pojavio se u bolnici sa ovim SIMPTOMIMA

Kurkuma je dugo bila cijenjena zbog svojih protuupalnih učinaka i smatra se da pomaže kod svega, od HIV-a i želučanih tegoba do depresije i artritisa. Dodatak se obično uzima u obliku tableta ili praha, a prah se može pretvoriti u blijedožutu kurkumu latte estetsku.

Nedavni slučaj u kojem je bio pacijent muškog pola  naglašava potencijalnu opasnost od predoziranja biljnim suplementima, rekli su doktori Državnog univerziteta New York (SUNI) koji su izvijestili o slučaju.

Naime, pacijent je svake noći koristio između 1.500 i 2000 mg suplemenata – što je najviše od preporučene količine od 500 do 2.000 mg koju priznaju liječnici.

Supstance u ovoj super hrani obično zaobilaze agencije za regulaciju lijekova, a nuspojave se rijetko prijavljuju, upozorili su, što znači da su ljudi manje svjesni potencijala suplemenata da budu štetni ako se zloupotrebe.

Kako se navodi, muškarac star 69 godina došao je u Hitnu pomoć nakon tri dana veoma jakih bolova u stomaku i grudima, uz povišenu temperaturu i znojenje . Bol koji je opisao zračio je sve do gornjeg dijela leđa.

Dok su mu ljekari pregledavali pluća i kardiovaskularni sistem, nisu mogli pronaći krivca za te probleme. Ali snimak grudnog koša pokazao je da mu je žučna kesa pukla i da ima kamen u žuči.

Dok su najčešći uzroci rupture žučne kese kamenci u žuči i holecistitis, istraživači vjeruju da su dodaci kurkumina također igrali veliku ulogu u slučaju ovog pacijenta.