KOKOS NOISETTE TART: Čokolada i kokos – savršena kombinacija!

Sastojci:

Podloga od kokosa:

  • 100 g mljevenoga petit keksa
  • 200 g kokosovoga brašna
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 125 g omekšalog maslaca

Ganache krema:3 dl slatkoga vrhnja200 g noisette čokolade100 g čokolade za kuhanje25 g maslaca1 žlica ruma (nije obvezno)

Priprema:

Odvojite 150 g kokosa od ukupne količine i pomiješajte sa šećerom u prahu i mljevenim keksom. Dodajte omekšali maslac i mijesite rukom sve dok ne dobijete jednolično mrvičastu smjesu.

Smjesu uspite u kalup veličine 25 cm te ju ravnomjerno rasporedite i utisnite u dno i po rubovima kalupa. Ostatak kokosovog brašna pospite po čitavoj podlozi, te ga utisnite uz pomoć čaše. Ovako pripremljenu podlogu pecite na 180°C 10-15 minuta (dok kokos ne poprimi zlatnu boju). Dobro pazite da vam se podloga ne prepece jer ce onda biti jako suha. Pečenu podlogu ohladite.

U jednu posudu stavite vrhnje i maslac te ih zagrijte gotovo do vrenja. Zagrijano vrhnje prelijte preko nasjeckane čokolade i dodajte rum. Sve zajedno miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu.

Ostavite kremu da se prohladi te ju prelijte preko podloge od kokosa. Tart stavite u hladnjaku minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.

Slatki savjet
Podloga od kokosa nece biti kompaktna nego mrvičasta te ju trebate utisnuti u kalup. Podlogu ćete najbolje utisnuti u kalup uz pomoc čaše tako da uzmete veću čašu s ravnim dnom i lagano pritisnete, a na kraju klizite sa čašom po podlozi.

Izvor: Slatki svijet