Ko kaže da kolač mora da se pravi samo u plehu: Desert u čaši sa plazmom, vanila kremom i voćem

Donji sloj ili keks sloj:

300 g mlevenog plazma keksa i 80 g maslaca. Otopiti maslac, dodati mlevenom keksu i dobro izmešati, da u dodir dodje sav krks sa maslacem i postane vlažan. Kašikom spustiti (punu kašiku) na dno čaše ovu masu, malo rasporediti.

Vanila sloj:

Mutite puding od vanile koji se samo umuti i dodajete 200 ml umućene slatke pavlake ili kuvate puding u 300 ml mleka, čekate da se ohladi pa u njega umiksirate 100 g maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Ili opet poslastičarski krem od 2 žumanca, 250 ml mleka, 60 g šećera i 30 g gustina skuvate, ohladite, umiksirate 100 g maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Izaberite.

Stavite u običan špric i u krug stavite u svaku čašu. Ono što vam preostane iscedite iz šprica i ostavite u frižider, trebaće vam opet.

Na vanila deo ide nešto hrskavo ili po želji može i voće. Može to biti bilo šta, bananice, jafa keks, čokolada sa keksom, oreo, petit, plazma u komadićima, maline, jagode, napolitanke, znači, šta god da volite.

Preko njega stavite sloj slatke pavlake ili šlaga, po želji. 200 ml slatke pavlake ili kesica šlaga. Šta vam preostane istresite tamo u onu činiju u kojoj je vanile deo.

Na beli deo stavimo ostatak keksa. Rasporedimo ravnomerno u sve čaše.

Pomešamo sad vanilu i šlag koji su preostali, stavimo u špric i završimo gornji sloj.

Možda zbog ovoliko teksta deluje dugačko i sporo, ali verujte da nije.

U jednu činiju umutite keks i maslac, u drugu vanila krem, u treću slatku pavlaku na primer, 400 ml, pa pola dodate vanili i umutite. Tu je sav taj deo gotov.

Keks deo samo kašikom stavite u svaku čašu. U špric vanila, opet u krug u svaku čašu, istresete. Špirc ne morate ni da perete, samo do dodate slatku pavlaku ili šlag, sa kesom je još lakše, rastvorite, pa stavite šlag i opet u krug preko hrskavog dela.

Dekoracija po želji.

Dobro ohladite.

Izvor: Domaći recepti