Jednostavno mrak torta koja se ne peče

Sastojci:POTREBNO:200g MLJEVENA PLAZMA KEKS,150g ŠEĆERA U PRAHU,100g ČOKOLADE ZA KUHANJE,200g JAFFA KEKSA,200g BABY PIŠKOTA,2 kom MARGARINA,1 l MLIJEKA,1 l JUCEA (najbolji je onaj najjeftiniji Fis od naranče),4 vrećice PUDINGA OD VANILIJE,5 kom jaja ŽUMANJCA,2 vrećice ŠLAGA,2 vrećice VANILIJ ŠEĆERA.

PRIPREMA:1. Plazma kekse mljevene, šećer u prahu, 1/2 margarina i 1 dcl jucea pomiješaj tako da dobiješ jednu kompaktnu smjesu (najbolje rukama). Tu smjesu rasporedi po dnu kalupa za torte s odvojivim dnom, sa oblom stranom
jušne žlice ga poravnaj i zagladi.2. U 1L mlijeka skuhaj 4 pudinga(po uputstvima na vrećici) i ohladi ga uz povre-
meno miješanje.3. Preostali margarin pjenasto izradi sa 5 žumanjaka te dodaj prohlađenompudingu. Dobivenu kremu podijeli na 2 jednaka dijela te u:jednu polovinu dodaj 100g otopljene čokolade(smeđi fil)  drugu polovinu dodaj 2 vreć.vanilij šećera(žuti fil).

2.SLAGANJE:1. plazma, margarin, šećer u prahu i juice na dno.2. jafa kekse kratko umoči u juice i slaži na 1. 3. stavi na 2.čokoladni fil.4. kratko u juice (al nesmiju se jako namočiti) umoči baby piškot i stavi na 3.5. savi na 4. žuti fil
STAVI U FRIŽIDER NA PAR SATI, A NAJBOLJE DA PRENOĆI.Kad izvadiš iz frižidera nožem obrubi tortu da je odvojiš od kalupa, tek onda skini obruč.Tortu obloži šlagom i ukrasi po želji!!!!

Posluživanje

Na ovoj slici je bingo torta za nedeljni ručak tako da se nisam potrudila oko dekoracije!Ova je torta malo složena za prvi put kad je radite, al kad uđete u štos…bit će vam časkom gotova. sav taj trud oko nje isplati se, jer okusom je fantastična. Moram vam još reći da pazite sa dodavanje šećera kada kuhate puding da vam ne ispadne preslatka. Ja obično na 4 vrećice pudinga stavim oko 10-tak jušnih žlica šećera(kristala) jer ne volim kad mi je jako slatka.
Cure uživajte

COOLINARIKA.COM