JANA PODIJELILA TRIK UZ KOJI ĆE VEŠ BITI SUH ZA MANJE OD 2 SATA: Riješila problem svih domaćica, nevjerovatno je DOBRO

Kada dani postaju sve kraći i hladniji, a vlaga i opasnosti od buđi u vašem domu sve veće, javlja se veliki problem gdje i kako sušiti veš.

Ipak, jedna žena nam je priskočila u pomoć, sa peškirom koji će uštediti i na vremenu sušenja i na računima za struju.

U video snimku objavljenom na Tiktok-u, Jana objašnjava da možete smanjiti vrijeme sušenja dodavanjem “suvog peškira u prvih 15 minuta” u mašinu za sušenje veša nakon čega možete da ga uklonite i to će, tvrdi ona, ubrzati proces sušenja “za preko 30%”.

U komentarima videa neko je upitao da li je peškir “poslije vlažan” na šta je ona odgovorila: “da, upija mnogo viška vlage”. Drugi komentator je napomenuo da ovaj trik zaista radi, dodajući da koristi ovu tahniku za tkanine koje se teže suše, kao što su frotirni ogrtači i jorgani i da čak i kod njih pomaže.

U jesenjem i zimskom periodu mokra ili vlažna odeća ostavljena da se osuši na vazduhu može povećati šansu da se pojavi buđa u domu. Isto tako, mašine za sušenje veša mogu napraviti veliki račun za struju, pa mogućnost da ubrzate vrijeme rada skupe mašine korišćenjem trika sa suhim peškirom predstavlja veliko olakšanje za budžet.

Međutim, ako ne posedujete mašinu za sušenje veša, još uvijek postoje stvari koje možete da uradite da smanjite uticaj mokre odjeće na vaš dom i ubrzate vreme sušenja.

Možete da koristite odvlaživač da biste smanjili efekte sušenja veša – bilo električne ili jeftine posude za jednokratnu upotrebu. Još jedan stručni savjet je da dodate posudu kamene soli na prozorsku dasku dok se veš suši, a da pritom pazite da i prozore držite otvorene, jer ventilacija minimizira uticaj kondenzacije izvučene iz mokrog veša, a so će pomoći da se apsorbuje dio vlage iz vazduha.