Hvata vas prehlada? Doktorica savjetuje: Uzmite samo ove dvije tablete zajedno

Pribjegavanje ormariću s lijekovima kada osjetite da se bliži prehlada može rezultirati blažim simptomima, tvrdi jedna liječnica.

Dr. Unnati Desai razgovarala je s Express.co.uk o dvije tablete koje biste trebali uzeti čim se osjećate bolesno.

Kako se simptomi razvijaju postupno, vjerojatno ćete primijetiti kada prehlada počinje.

Dr. Desai preporučuje dvije vrste analgetika, koje, kako je rekla, “treba uzeti zajedno” čim osjetite da se razvija prehlada.

“Ako osjetite da prehlada dolazi, paracetamol i ibuprofen trebali bi se uzimati zajedno, u dozama za odrasle, umjesto kao kombinirane tablete, ako nemate alergija”, kazala je.

“Ovo vam omogućuje da osigurate da uzimate ispravnu dozu u pravo vrijeme i da sami odlučite kada ih uzeti”, objasnila je dodajući: “Većina tableta za prehladu i gripu na tržištu sadrži manje paracetamola i ibuprofena, što pomaže snižavanju temperature.”

Kada patite od prehlade, medicinski tretman može pomoći u ublažavanju nelagode.

Ako odlučite slijediti savjet Dr. Desai i uzeti ibuprofen i paracetamol, tada ne biste trebali istovremeno uzimati lijekove za kašalj i prehladu.

“Napomena da mnogi lijekovi za kašalj i prehladu često također sadrže paracetamol i ibuprofen, pa je lako uzeti više od preporučene doze”, upozorava NHS.

Važno je napomenuti da cjepivo protiv gripe ne može spriječiti osobu da se prehladi. Također, obratite se liječniku prije uzimanja bilo kakvih lijekova na svoju ruku.