EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: Jelena tvrdi da DJECA NIKAD NISU BOLESNA, JEDNU STVAR im NIPOŠTO NE DAJE

Jelena Đoković je zadužena za ishranu svoje djece, trudi se da ih natjera da jedu raznovrsnu hranu i evo šta se sve može naći na njihovom jelovniku.

Često na Instagram profilu Jelene Đoković možete pronaći savete o vaspitanju djece, kao i neke smjernice o roditeljskim knjigama ili savjete stručnjaka. Takođe često dijeli zdrav recept.

Više puta je otvoreno govorila na temu ishrane i činjenice da u njihovoj porodici dominira veganski meni. Poznato je da se ovaj uspješni bračni par hrani zdravo, a mnogi se pitaju šta je na jelovniku njihove dece.

Jelena je i tokom karantina, 2020. godine, odgovarala na pitanja pratilaca na Instagramu „uživo“, a jedno od najčešće postavljanih bilo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

Jelena i Novak Đoković, Jelena Đoković, Novak Đoković, Novak i Jelena, Novak i Jelena Đoković

„Stefan je prvih godinu i po dana imao normalnu ishranu sa mesom i ribom, a onda je prešao na biljnu ishranu i osjeća se odlično, zdrav je, a Tara je na biljnoj ishrani od početka do zavrsi hvala bogu nikad nismo imali problema sa njenim zdravljem.Djeca su skroz na biljnoj ishrani,bez problema jedu krompir kao ludi i krastavce i mrkvu. I dajem im puno smutija i zelja,miksam sve to neka deca su genijalci i jedu sve odmah,moja deca ne jedu više zelenu salatu,ali ne paničim jer im je dajem kroz suplementaciju ili šejkove.A mi ne pržimo nego kuhamo oni jedu kuvanu krompir ili pire“, objasnila je Jelena.

Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakvu mu je kašu spremala. Pire od banane i avokada je uvijek dobro rješenje – objasnila je Jelena i istakla da hranu zaslađuje, po potrebi, medom, prahom od rogača, agavinim sirupom, javorovim sirupom.

Stefan Đoković, Tara Đoković

“Volim sve da spremam uvečer jer je moj mališan jutarnja ptica puna energije čim se probudi. Zato za sve nas planiram jutarnje obroke uveče. Treba mi pet minuta”, rekla je Jelena. i savjetovala druge da se poigraju sa sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da se obrađuje, može biti svježa i zdrava.

Jednom je otkrila recept za kašu, koju voli da sprema, a glavni sastojci su ovsena kaša, puter od lješnika, mljeveni mak, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lucuma, heljda, susam i pirinčano mlijeko sa kokosom, malo voća na vrhu.