Ako radite ovo, svake noći ćete SPAVATI KAO BEBA: Svjetski stručnjak otkrio caku

Kako pobijediti nesanicu koja je problem velikog broja ljudi, savjetuje stručnjak Keti Grifin koja predlaže tri zlatna rješenja za insomniju. San je izuzetno važan za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja, a ogroman broj ljudi pati od insomnije i nedostatka kvalitetnog sna. Neki se bude uvijek u isto vrijeme, neki ne mogu ni da zaspe, a nekima anksioznost prekida spavanje.

Postoji dosta savjeta kako da pobijedite nesanicu, poput preporuka da ne koristite mobilni telefon prije spavanja, da imate dnevnu rutinu, da vježbate tokom dana i da budete oprezni sa popodnevnom dremkom.

Međutim, ako imate problem sa spavanjem jer morate da riješite određenu stresnu situaciju, stručnjak objašnjava kako da “upravljate svojim haosom” pa da samim tim i lakše zaspete.

Osnivač “Thera-Sea” Keti Grifin kaže da spavanju treba da pristupimo kao djeca pa da pred odlazak u krevet slijedimo sljedeće korake: smirivanje, odlaganje igračaka – u slučaju odraslih telefona ili laptopa, prigušivanje svjetla, kupanje, čitanje lagane priče i toplo piće bez kofeina, piše “Stylist”.

A ukoliko morate da obavite težak razgovor sa prijateljem, članom porodice, kolegom ili partnerom, odložite ga do jutra. “Ne očekujte da imate jednočasovni telefonski razgovor, a da zatim odete u krevet i budete opušteni, to nije moguće. Vaš um, srce i adrenalin će se utirkivati, a to znači da nećete dobro spavati i da ćete se sutradan osjećati užasno, sa situacijom koja vam je i dalje na umu”, objasnila je Keti Grifin.

Naravno, ne možemo uvek da kontrolišemo stresne situacije i da odlažemo suočavanje sa njima. Ako moramo da ih razriješimo uveče, Keti savetuje da nakon toga radimo vježbe disanja, priuštimo vruću kupku ili medititiramo. To rešava problem nesanice.

Ukoliko ne možete da se riješite misli o problemu, ZAPIŠITE GA. To je treći zlatni savjet Keti Grifin pored rutine u koracima koje je predložila i prvog načina odlaganja stresa.